perjantai 19. helmikuuta 2010

Osan matkaa olympiavoittoon - päivä 7

Kukkuluuruu. Muutaman tunnin päästä pitäisi olla opettamassa kemiaa, mutta koko yön olen valvonut. Oli nimittäin pakko korjata kokeita ja tehdä viime säädöt opetusmateriaaliin. Samalla tosin pyöri kisat TV:ssä, hiihtoa, kiekkoa, taitoluistelua tällä erää. Varsin hiljainen yö siis.

Eipä tullut mitalia Suomeen vieläkään murtomaahiihdosta kuten lajia ennen kutsuttiin. Sinnikäs pistesija kuitenkin, ja puolimatkan mestaruus... Saarinen oli siis nopein 7,5 kilometrin perinteisen taipaleen jälkeen, mutta kuokka ei viuhtonut rivakkaan riittävästi. Kyseessä ei ollut ensimmäinen suomalainen puolimatkan krouvin johto, joka lipesi käsistä selkeästi ja väistämättä. Ensimmäisen tällaisen suoritteen teki Ryynänen yhdistetyn normaalimäen osuuden voitollaan, mutta hiihto tahmasi kaatumisineen. Toisen tämmöisen 'saavutuksen' sai aikaan pikaluistelun 500 metrillä Poutala: ensimmäinen luistelu koviin pohjiin, toinen horjuen ulos mitaleilta. Saattaa hyvin olla suomalaisittain näiden talvikisojen kitkerin hetki.

Huomion arvoista on se, että ainoa mitalistimme Piiroinen oli lumikourukisassa kuuluisalla neljännellä sijalla ennen kiriään kakkoseksi. Hätäisempi voisi siis laskelmoida, että suomalaisen johtaessa puolimatkan tienoilla homma hyytyy kuin kiisseli kylmässä. Tiukka takaa-ajoasema sen sijaan voisi kenties kirvoittaa maanmiehemme ja -naisemme, edes jotkut heistä kohti kotimaista olympiahistoriaa - ja Hjalliksen Urheilugaalaa. Katsellaan kisoja ja testataan teoriaa.

Kai olisi blogistin nukuttava hieman, jottei ukko sammaltaisi liiaksi luokan edessä. Oli keskeytettävä firman maksamien drinkkienkin ryystäminen, ettei tulisi demottua etanolin metabolisia vaikutuksia konkretian tasolla. Bloody bugger. Siksipä lyhyenläntä kisablogi vol. 7.

Ja jellonat vääntämään Saksan kanssa tunnin päästä. Voi olla vaikeaa, olisi se jo aiemmin yöllä Ruotsille ja Tshekille ennalta heikompiaan vastaan. Joo, britit muuten saavuttivat skeletonista kultaa. Commonwealth goes for gold second day in a row.

Loppuun korjaan itse itseäni: ei se Hurjat eli Hurajt suinkaan ole slovenialainen vaan slovakialainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti