perjantai 12. helmikuuta 2010

Olympic Overdose - ennakkospekuleerausta

No niin. Nyt on olympialaiset avattu karsintakisan merkeissä. Tuo historiallinen kisamuoto eli normaalimäkihän on kaukana tavanomaisesta mäkihyppelystä 21. vuosisadan koitoksissa. Kun setä oli vielä lapsi, niin normaalimäki oli tosiaan normaali ja isomäki iso. Silloin ennen vanhaan hyvään aikaan, kun tornista tuli alas vielä Puikkosia, Weissflogeja, Vettoreita ja Bredesenejä. Normaalimäen, näissä kisoissa HS106, nimen voisi vaihtaa vaikkapa perinnemäeksi...

Tuon kisan voittaja on tasaisissa olosuhteissa todennäköisesti Morgenstern tai Schlierenzauer, vaikka ainakin Ammann, Malysz ja Kofler tunkevat suksensa ilmeisesti mitalitaisteluun. Suomalaisilta en mitalia odota, mutta pistesijat ovat haarukassa etenkin Ahosella ja Ollilla. Happonen ja Keiturikin ovat vertyneet siihen kuntoon, että sijat 10-20 ovat täysin mahdollisia. Mikäli nelikko löytyy huomisiltana kahden hypyn jälkeen loppusijoilta 6-20, on sitä pidettävä mainiona joukkueonnistumisena.

Ensi yönä hassataan taas vaihteeksi rahaa näyttäviin avajaisiin, joiden kliimaksina on liekin leimahdus. Kuka kuuluisa kanukki saa kunnian kiskaista tulet takkaan? Itse veikkaan, että jälleen kerran Väinö 99 vetää kisat liekkeihin takatolpalta. Ei ole kyllä Kurri nyt tarjoilemassa... Joku povasi leikillään jopa Ben Johnsonia viimeiseksi tulittajaksi, mutta niin rankkaa ratkaisua eivät järjestäjät kyllä taida tehdä. Muita nimekkäitä vaihtoehtoja riittäisi kyllä Kanadassa varsinkin kiekkopiireissä pitkäksi listaksi saakka. Esimerkiksi Lemieux tai Roy. Silti Gretzky on ilmeinen liekitysmestari. Joku Crazy Canuck rinteistä voisi olla myös mahdollinen.

Katsotaan nyt, jaksaako setä katsoa nuo lippu- ja liekkijuhlat suorana. Suomen piskuista, tai talviseuduilla vähän suurempaa, kisajoukkuetta johtaa hampaaton seniorileijona Peltonen. Siis dentaalisessa mielessä, ei henkisessä. Keppi kourassa areenaan, mikä tuttua lätkäjätkille lieneekin. Ajan kulun huomaa hyvin siitä, kuinka yhä useammat maailman huippu-urheilijat ovat nuorukaisia meikäläiseenkin verrattuna. Mitaliporukkaakin on syntynyt jopa myöhäisellä 90-luvulla, joskin 70-lukulaisia jermujakin on vielä mukana hillumassa.

Olympilaiset talvikisat tunkevat väkisin tajuntaan täällä Suomessa tästä illasta eteenpäin, vaikka suurin osa maailmasta on autuaan tiet..., no ei, vain tietämätön koko touhusta. Elämä jatkuu, vaikka skabat ryöppyää suoraan suo-n/m-een. Huomenna olisi tarkoitus käydä huiskimassa palloja, koska vielä enemmän kuin talviurheilumies olen kuitenkin golfmies. Ja sitten kisojen ja muunkin elämän turvaamiseen: piikkiä, piikkiä, H1N1-piikkiä.

Siinäpä BS-kisablogin koekierros. Huomenna uudet voiteet suksiin ja teroitukset hokkareihin! Check out unless you've just arrived to that motel of yours!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti