maanantai 22. helmikuuta 2010

Olympic Offline - päivä 9

...ja sekin synkkä ja ikävä. Jäi päivä blogia väliin, mutta sählätään nyt lyhyesti jälkikäteen. Sen verran isänmaallista vouhkaamista tuntuu itsellänikin lapsesta saakka penkkiurheiluun kasvaneena olevan, että vitutus on sangen ankaraa maanmiesten ja -naisten rypiessä. Tosin ei tämä kisablogin jumittaminen nollasektoriin päivänä 9 johtunut pelkästä lätkäsurkeudesta. Kisaväsymys alkaa painaa kintereissä jo ihan valvomisenkin puolesta eikä asiaa helpota opetustyö viime lauantaina ja sunnuntaina. Tuskin olisin siis jaksanut vaivautua talviolympialaisten takia näin mittavasti, jos minulla nyt oikeasti olisi töitä. Ai kun avartaa avautua!

Kiekkoturnaus etenee yllätyksellisesti - osittain. Jenkit sysäsivät kanukit neljännesvälierään, mikä samalla estää niin sanotun unelmafinaalin Kanada-Venäjä toteutumisen. Toinen näistä maista poistuu kisoista takaoven kautta jo puolivälierien jälkeen. Suomi puolestaan päätti hienon kiekkoyön umpisurkeaan saamattomuuteen, Ruotsin puolustusta ja Lundqvistia ei edes tosissaan haastettu. Naapuri vei puolustajiamme kuin mätää Kukkosta ja saatiinpa vielä Pitkänen jäähykin tilastoihin maalien puutteessa. Olisivatkin hävinneet tahallaan kuten ruotsalainen tabloidimedia vihjasi! Tuolla menolla voimme haudata menestystoiveet jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä. USA vaikuttaa vahvimmalta, ja Ruotsikin näyttää 'Leijona-käsittelyn' jäljiltä tosi kovalta. Ne svedut saavat taistella tosissaan slovakkeja vastaan. Puolivälin menestysteoriani pohjalta näyttää kuitenkin ehkä paremmalta, emme ole johtohevosia kisan puolimatkassa.

Skicrossi on hyvä lisä olympiaohjelmaan, koska laji tarjoaa tiukkaa toimintaa ja melkoisia ilmalentoja. Se ratakin rakennettaisiin muutenkin lumilautacrossia varten. Ovat näköjään Daron Rahlves ja Audun Grönvold löytäneet alppihiihtouransa jälkeen itselleen uuden lajin. Toinen otti mitalin, toinen kovan tärskyn pudottuaan on air -kolarin jälkeen selälleen. Siinäpä oli se päivä jälkikäteen. Alkaa puutumus ja pettymys iskeä kisablogin rustaajaan, mutta sävelletään jotakin loppuun asti. Emmehän halua keskeytystä tai hylkäystä. No DNF, no DSQ. Bad for olympic spirit (business).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti