maanantai 11. tammikuuta 2010

Toimituksellista linjanvetoa

Blogistic issueS eli ystävien kesken BS tulee uudistumaan vuoden 2010 aikana. Osa BS-toimituksesta on sitä mieltä, että nykyajan hektisessä maailmassa lukijat eivät ole kykeneviä, eikun halukkaita lukemaan pitkiä tekstejä. Siis BS:n on tarkistettava toimituksellista linjaansa pysyäkseen hengissä kvartaalitalouden tyrskyissä.

Vuosi 2010 tuo mukanaan niin lyhyitä kuin pitkiäkin juttuja eli jokaiselle jotakin omaan makuun sopivaa BS:ää. Narina- ja avautumistoimitus (N/A) pyritään pitämään kurissa, jotta kulttuuri-, ruoka- ja urheilu/reippailutoimitukset ynnä muut toimitukselliset alalajit saavat palsta- ja elintilaa. Toimituksemme hakee vielä linjaansa lyhykäisen syntyhistoriansa vuoksi, joten pyydämme BS-lukijoilta ymmärrystä ja luotamme heidän järkeensä ynnä tunteeseensa. Tai ainakin niin haluamme heidän uskovan...

BS-toimitus lähettää kaikille myöhästyneet Uuden Vuoden toivotukset. Hyvää tai onnellista uutta vuotta emme kuitenkaan valtamedian tavoin toivota, sillä sehän olisi latteaa, ajattelematonta, epärealistista ja jopa suorastaan valheellista. Sen sijaan toivomme kaikille kriittistä ja ajatuksia herättävää Uutta Vuotta! Toivottavasti nautitte elämän pienistä hetkistä ja kohtaatte vastaan tulevat koettelemukset avoimin, oppimiseen ja kehittymiseen tähtäävin mielin.

Feel free to comment.

BS-toimitus haluaa vielä lopuksi muistuttaa lähdekritiikin todellisista juurista, jotka ovat vielä ainakin kokeneiden eränkävijöiden ja alkuasukkaiden mielissä:

Lähteet ovat elintärkeitä, koska kaikki tarvitsevat virkistystä. Juo kuitenkin vain niistä lähteistä, joista saa hyvää ja terveellistä makeaa vettä.

Terveisin,

O. Lavi
tyhjäntoimittaja ja pää-BS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti