perjantai 21. lokakuuta 2011

Veljekset kuin Kennedyt

Yksi syksyn parhaista sarjoista TV:ssä on ollut ykköskanavan Kennedyt (The Kennedys). Henkilökohtainen mielipide. Sarja tarjoaa historiaa, draamaa, ajankuvaa ja viihdettä laadukkaasti. Kuudes jakso kahdeksasta on vuorossa jo tänä iltana, ja perjantai-ilta onkin ehkä hieman huono esitysaika. Edellisiä jaksoja voi joka huismanni katsoa myös YLEn Areenasta, vaikka maksut olisikin maksamatta. Toki ensimmäiset jaksot ovat jo katsottavista hävinneet.

Kennedyt kertoo tarinan JFK:n valinnasta Yhdysvaltain presidentiksi ja turbulenteista vaiheista sisä- ja ulkopoliittisten ongelmien sekä yksityiselämän koukeroiden pyörteissä. Kennedy-klaani tunnetaan luultavasti parhaiten niistä tragedioista, joihin päättyivät JFK:n ja RFK:n urat ja elämät. Taustalla oli kuitenkin jo aiemmin paljon muuta - voimakastahtoinen isä, sisarusten kovat kohtalot, avio-ongelmat, horjuva terveys ja suhteet hämäriin toimijoihin esimerkkeinä. Näitä valotetaan jaksoissa osin muistelmajaksoissa, jotka selittävät osaltaan myöhempiä tapahtumia.

1960-luvun alun tapahtumat Kennedyineen kuuluvat historiaan selvästi ennen omaa aikaani. Itse törmäsin noihin asioihin kakkosluokan iässä, kun selailin kotona historian kronikoita. Sieltä jäi mieleen muistijälki etenkin Kennedyjen salamurhista mutta myös Sikojenlahdesta, Kuuban ohjuskriisistä, JFK:n Berliinin-puheesta ja syvän etelän rotumellakoista. Tällä sarjalla on siten myös minulle omituista nostalgista merkitystä, vaikka en ole lähellekään noiden tapahtumien aikalainen.

Katsokaapa itse Kennedyt, jos arvostatte monisäikeistä laatudraamaa ja ajattelua herätteleviä asioita. Myös perjantai-iltana. Tunnistettavin näyttelijä monille muuten lienee Katie Holmes Jacqueline Kennedynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti